Now Reading
Château de Vignée

Château de Vignée

BO MAGAZINE Château de Vignée

Château de Vignée, in Villers-sur-Lesse, overstijgt de klassieke definitie van een hotel. Het 17de-eeuwse kasteel is een historisch monument in het eigenzinnige landschap van de Ardennen. Sinds kort gerenoveerd is het een van de zeven Belgische hotels in het luxenetwerk Relais & Châteaux.

BO MAGAZINE Château de Vignée

Onthaasten in eigen land

Toen het gebouw in 2018 verkocht werd was de Vlaamse ondernemer Christian Theunissen, er als de eerste bij om een bod uit te brengen. Met respect voor het autentieke karakter en om in te spelen op de behoeften van de gasten werd het geheel omgetoverd tot een idyllisch landgoed met boetiekhotel waar elk gast zich kan onderdompelen in luxe en verwennerij en al het goede dat de Ardennen te bieden heeft. Totaalconcept is hier geen ijdel woord. Château de Vignée is een designstudio in de absolute zin van het woord. Er werd inspiratie geput uit kunst, entertainment en design. De huisstijl, het logo en het interieur zijn dan ook het resultaat van een intens kruisbestuiving. Inspiratiebron was de natuur met een onuitputtelijk palet van kleuren, texturen en materialen.
In de keuken verwent chef-kok Kwinten Boelen, ex Scholteshof en Radis Noir, de fijnproevers. De naam van het restaurant ARDEN is weldoordacht en impliceert lokale verankering. Op de menukaart talrijke streekproducten. Op esthetisch en gastronomisch vlak volgt men er het ritme van de seizoenen om de gasten een authentieke Ardense ervaring te bezorgen. Met meer dan 14000 flessen in de rekken is deze plek ook een trekpleister voor wijnliefhebbers.

BO MAGAZINE Château de Vignée

Onder de binnenplaats van de oorspronkelijke vierkantshoeve werd een ruimte gecreëerd voor wine tastings en food pairings.
Ook het welness-gedeelte ademt exclusiviteit. In de behandelingscabines van de spa staat alles in het teken van vinotherapie. Een bezoekje aan de spa is een perfecte prelude voor een tête-à-tête. In Château de Vignée is alles geconnecteerd.

chateaudevignee.be
Chateau de Vignée
Rue de Montainpré 27
5580 Villers – sur – Lesse

_Tekst: Viviane Redant

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere