Now Reading
Perivolas

Perivolas

Feeërieke rust

Wegdromen op het mooiste Griekse eiland doe je in Santorini. Het eiland is zonder twijfel het meest opmerkelijke van de Griekse eilanden. Santorini, het zuidelijkste eiland van de Cycladen heeft zijn uitzicht te danken aan diverse vulkaanuitbarstingen die er door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. De gekende blauw met witte pittoreske huisjes liggen op zo’n 300 meter hoogte waardoor onvergetelijke uitzichten voor het rapen vallen. Santorini bestaat niet enkel en alleen uit hellingen en scherpe kliffen, aan de oostelijke kant vind je de beste stranden van het romantische eiland. Aan die kant worden ook beroemde Griekse wijnen geproduceerd, een bezoekje waard dus. En jawel, op dit prachtige eiland is het rustieke Perivolas Resort gelegen.

Met een mooie plaats in de 100 beste hotels ter wereld is het Perivolas Resort gewoonweg de ultieme manier om te relaxen. Hoog boven de Egeïsche zee, ligt het adembenemende hotel op een steile klif. Dit op wandelafstand van Oia, het meest romantische dorpje op het Griekse eiland Santorini. Het dorp is gelegen aan de noord-west kant van het eiland en kijkt uit op het mooie eiland Thirasia. De ideale ontsnapping aan de dagelijkse sleur met een adembenemend uitzicht op de volle blauwe zee. De infinity pool is ongetwijfeld de eyecatcher van het Perivolas Resort waarbij je je meteen in de kraakheldere zee waant. De ongeziene rust omhelst meteen als je binnenwandelt in het luxueus overgoten hotel. Alleen de klokken van de kerk of het zachte geluid van een vissersbootje zullen de ongelooflijke stilte onderbreken. Genieten van jouw deugddoende rust, kan in het Perivolas Resort als nooit te voren. Leg je neer en laat het pracht en praal van de ondergaande Griekse zon op je afkomen.

Puur ambachtswerk

In de jaren ’70 restaureerde de familie Psychas 300 jaar oude grotten tot een luxueus complex met maar liefst 17 individuele suites. Origineel ontworpen als een groot familiehuis, laat Perivolas ook nu een zeer relaxte privé-sfeer achter. Elke suite is anders ingedeeld en opgemaakt. Gebouwd door sterke ambachtsmannen die gebruik maakten van lokale materialen, vertaalt dit zich in zachte, vredevolle wit gekleurde kamers met zachte tinten en een aantal kleuraccenten. Geen scherpe hoeken of kanten te zien, de hele kamer is fijn afgewerkt en er heerst een natuurlijke koelte die zich afwisselt met een frisse zeebries. Tijdloos en subtiel glamoureus, zo kun je het noemen. Geen TV of dvd-speler te bespeuren, het Perivolas Resort is een plek om je batterijen op te laden, te lezen, te slapen en vooral te dromen.

Lokale specialiteiten

En om je batterijen volledig op te laden kun je best een bezoekje brengen aan de Perivolas Wellness Studio. In deze exclusieve studio kun je gerust een dagje spenderen om je lichaam en geest een boost te geven. 24 uur lang is de fitness toegankelijk voor alle gasten. Een grote variëteit aan gelaats- en lichaamsverzorgingen alsook massages staan op het menu, uitgevoerd door professionele massagetherapeuten. En om dan het plaatje compleet te maken, worden ook de magen van de gasten graag verrast. In een oude wijnkelder vind je het Perivolas restaurant waar de chef seizoensgebonden lokale producten gebruikt om zijn tijdelijke Griekse menu op te stellen. Na een overheerlijk diner kun je nog nagenieten van een cocktail naast het zwembad of bezoek het stadje Oia om ’s avonds op de marktjes wat rond te snuisteren.

Geen strak design of de aanwezigheid van ambi-licht. Gewoon puur natuur terug naar de basis met een luxueuze toets. Dat mag je verwachten bij aankomst in het Perivolas Resort in Santorini.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere