Now Reading
Decoratie in Griekenland

Decoratie in Griekenland

De Goden

Opstijgend uit de Egeïsche zee, is de grillige kustlijn van het eiland Milos naar het zuiden van de  Cycladen gericht. Op een helling, contrasterend tegen de saffieren horizon, koestert een charmant  en robuust huis zich in het zonlicht. Een ontwerp van compromisloze moderniteit, in harmonie met de natuur.

Een spel van contrasten tussen de muren geconstrueerd met ruwe lokale stenen en de strakke belijning van de trappen die naar het solarium leiden. Aan de rechterkant kijkt het terras uit over de Egeïsche Zee en het eiland Andimilos. Mondomio voetenbankje, Roda meubilair, Driade porselein, Hermès bestek, Iittala en Dior glazen.

Een zacht briesje en het geritsel van johannesbroodbomen en jeneverbesstruiken… Stromen van zilveren lichtcontrasten… De immer azuurblauwe hemel… Een rinkelende bel, drie geitjes dartelend in het geurige groen, gevolgd door hun herder. Dat is alles! 

Vanuit het huis omarmen we een uniek landschap, een intact bijbels tafereel door niets of niemand bezoedelt. Het is de site die door de Fransen is gekozen om een strak gebouw te construeren, in harmonie met de woeste omgeving. Een project ontworpen door de Griekse architect Anastasios Kartas, gerealiseerd door het lokale bureau Vamvouni – Mallis & Associates en onder toezicht van de interieurarchitect Diane de Kergal. Door de ligging, midden in de ongerepte natuur, gebeurde het materiaaltransport via moeilijk berijdbare bergpaden. Op het sterk hellende bouwterrein was de bouw een complexe opdracht. Verleid door de schoonheid van deze unieke plek, is Diane toch de uitdaging aangegaan. 

“Ik verafschuw wat men ‘Decoratie’,  met een hoofdletter D noemt. ik geef de voorkeur aan volumes, circulatie en materiaalkeuze. “Less is more”… Een radicaal principe dat helemaal wordt doorgetrokken tot en met de keuze van het meubilair. Het minimum aan objecten, schilderijen of ornamenten, alleen de basic uitrusting om in een luxe-Robinson-variant te leven!” Een atypische missie voor deze jonge decoratrice die meestal privé appartementen realiseert. Momenteel legt ze de laatste hand aan de WorldStyle-boetiek, die tijdens de Designer’s Days in Parijs heropend werd. Diane de Kergal, die meer vertrouwd is met stedelijke creaties, weet ook hoe ze een natuurlijke omgeving helemaal tot zijn recht kan laten komen. Hier regeert de site. “Geïnspireerd door de traditionele Cycladische architectuur, hebben we het gebouw geïntegreerd in de curven en hellingen van het terrein, spelend met de kadrering van de verschillende kubussen. Door het afwisselen van smetteloos gips en Milos steen uit de steengroeven van Voudia worden de volumes tegen elkaar uitgespeeld en wordt de monotonie van een monolithische constructie vermeden. Met Venus, geboren uit het schuim van de zee, de godin van de sensuele schoonheid en beschermster van tuinen en wijngaarden, trekt men zich hier terug,  een ankerplaats op zoek naar het absolute! Aan de horizon kruisen enkele witte zeilen Kaap Zephyr. Het silhouet van een visser in de verte, de geur van oregano, de streling van de wind… Gezegend land van de goden! -•

Contact:  www.dianedekergal.com

__
Verslag en tekst: Alix Van Levensmiddelen
Foto’s: Bernard Touillon

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere