Now Reading
Fosbury & Sons

Fosbury & Sons

BO MAGAZINE FosburyandSons_4

Anders gaan werken

Voor wie het beu is om alleen thuis te werken, of om eindeloos in de file te staan, is een fully serviced workspace ideaal. Vergaderen, in stilte werken, genieten van een koffie of een lunch: het kan allemaal in de Antwerpse hotspot Fosbury & Sons. Werk en leven lopen er door elkaar. Alleen al het binnenwandelen in de lobby is sensationeel.Door zes meter hoge ramen kijk je over het groene Koning Albert Park. In de oude Electrabeltoren van Léon Stynen waan je je in New York City. Fosbury & Sons ademt internationale klasse. Dompel je onder in deze aantrekkelijke ruimte en ervaar de ‘renaissance van het werken’. Lichtrijke kantoorruimtes verwelkomen het nieuwe werken: weg met het individualisme want collectief is de toekomst.

“De muren tussen de bedrijven worden geslopen en er ontstaan samenwerkingen.”

BO MAGAZINE FosburyandSons_1

Inspirerend

Wat deze plek zo aantrekkelijk maakt, is vooreerst de indrukwekkende lobby, waar een hippe hotelsfeer hangt. Ontbijt en lunch worden verzorgd door Coffeelabs, dat allerlei lekkers op tafel tovert. De grootste troef vormen natuurlijk de verschillende werkformules: een afzonderlijk bureau, een plaats aan een grote ateliertafel, een inspirerende ruimte voor een vergadering, een vaste stek als bedrijf of een eventlocatie, het kan allemaal. Het aanbod is divers, met verschillende tarieven, van lage instapdrempel tot full options. Initiatiefnemers Stijn Geeraerts, Maarten Van Gool en Serge Hannecart gaan echter een stapje verder. Ze spelen in op de professionele behoeftes van vandaag en creëren een kruisbestuiving.

In balans

De bezielers hebben zelf een hekel aan het beklemmende gevoel van een klassiek bureau. Ze reiken de werkende mens tools aan om zijn werk/privé-balans in evenwicht te houden. “Het gaat om levenskwaliteit. Eenieder wil zijn zaak zo goed mogelijk laten draaien, maar daarbij zelf jet tijd invullen wordt als luxe ervaren. Wat men zoekt is autonomie. Een kader waar men van 9 tot 5 door een baas krijgt opgelegd wat te doen, maakt mensen niet gelukkig. Werken gaat over waarde creëren, om het halen van de deadlines uiteraard, maar ook over ontmoetingen. De mens is een collectief wezen. We hebben anderen nodig om gelukkig te zijn. Verbindingen tussen mensen worden getriggerd door events, van balletvoorstellingen tot lezingen. De muren tussen de bedrijven worden geslopen en er ontstaan samenwerkingen.”

BO MAGAZINE FosburyandSons_2

Kruisbestuiving

Met 3.000 vierkante meter is Fosbury & Sons een broedplaats. Noem het een incubator waar het nieuwe leven ontstaat, waar ondernemers, digitale nomaden en grotere bedrijven elkaar treffen. Iedereen komt binnen via de bruisende lobby en vandaar scheiden de wegen, tussen de ruime netwerkruimte annex bar en de werkplekken. Je werkt aan je eigen project en toch heb je het gevoel dat je collega’s hebt. Het inspireert onze huurders om ’s middags te lunchen met mensen die met zoveel verschillende dingen bezig zijn.” De omgeving heeft een enorme invloed op ons welbehagen. Fosbury & Sons biedt een locatie waar het aangenaam toeven is. Het leeft en bruist. De ruwhouten afwerking oogt jong en speels: niveauverschillen en trappen nodigen uit om te ontdekken. De ruimtelijke structuur, de architecturale blikvangers en de tapijten bepalen mee de sfeer.

Het goede leven

De ruimte is met smaak ingericht en profiteert van de charmante elementen uit vorige eeuw: de ranke raamprofielen en de elegante lijnenconstructies. “Deze waren nochtans allemaal vakkundig verstopt. 90% van de kantoren is grijs en ingericht met systeemplafonds en saai meubilair. Hoe neutraler hoe liever. Wij haalden de mosterd in hotellobby’s in New York en Amsterdam. Daarom schakelden we Going East in, vormgevers met ervaring in restaurants en bars. Zij zorgden voor het groen, de juiste kleuren en mooie stoffen. We houden van het goede leven. Die kwaliteit krijg je ook op het bord, in het glas en het kopje. Want waarom zouden we tijdens de week tevreden zijn met het goedkoopste bakje troost, als we in het weekend die goede koffie zoeken?”

Info: www.fosburyandsons.com
_Tekst: Koen Van der Schaeghe

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere