Now Reading
Bassin d’ Arcachon – Oester Mekka

Bassin d’ Arcachon – Oester Mekka

BO MAGAZINE Fresh,Opened,Oysters,In,A,Plate,With,Ice,And,Lemon

Nergens in Europa worden meer oesters gekweekt als in het Bassin d’Arcachon. Deze binnenzee aan de Franse Atlantische kust, zo’n 60 km ten westen van Bordeaux, telt ongeveer 250 km2. Fijnproevers zijn verlekkerd op de streek van Arcachon en het schiereiland Cap Ferret. Het lekkers uit dit oesterparadijs is gekend onder het collectief merk ‘Huîtres Arcachon Cap Ferret’.

BO MAGAZINE Oesters4

Ze hebben een vlezige en fijne smaak, rijk aan minerale zouten en vitaminen. In de oesterdorpen rond de baai worden ze geserveerd met citroen, een sneetje beboterd roggebrood en een heerlijk glaasje witte wijn. Het hele jaar door openen de oesterkwekers hun ‘cabanes’ voor verkoop en proeverijen. Een boottocht is ideaal om de baai te verkennen. Vergeet echter de getijden niet.

Houd bij vloed en vanaf het middaguur even halt aan een strandhuisje en laat je verleiden door de smaak van de zee, vergezeld door een glas witte wijn. Het is niet enkel een streling voor de tong, maar voor al jouw zintuigen!
Je proeft de creuses pleine mer het best in een van de oesterdorpjes tussen Arès en Cap Ferret. Deze laatste is een pleisterplek op een strookje land tussen het Bassin en de oceaan. Je geniet van een mooi panorama over het getijdenspel in het bassin met op de achtergrond een ‘witte berg’. Die is echt niet besneeuwd, wel de hoogste duin van Europa, een zandberg van meer dan 100 meter hoog. Dit schiereiland is zonder meer mijn topbestemming in La Douce France en een streek om lief te hebben, te koesteren en te genieten van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft.

_Tekst & fotografie: Koen Van der Schaeghe

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere