Now Reading
Veja en Marni lanceren bonte capsule van drie ecologische sneaker styles

Veja en Marni lanceren bonte capsule van drie ecologische sneaker styles

VEJA slaat wederom de handen in elkaar met het Italiaanse modehuis Marni. Het resultaat is een bonte capsulecollectie die drie kleurrijke nieuwe sneakers introduceert. De capsule omarmt enerzijds de V-15, een high-top sneaker geïnspireerd op retro baskets, en anderzijds de V-10, de populaire evergreen in twee uitvoeringen.

Beide styles werden elk voorzien van een doodle in kleurrijk gekrabbel, waardoor de drie sneaker styles een artisanale look & feel krijgen, zo eigen aan de Marni collecties. De V-15 speelt het klassieke kleurenpalet van stylo’s uit, terwijl de V-10 een elegante waaier aan pastel- en felle tinten omarmt.

VEJA x MARNI
© Sergio Cattivelli
VEJA x MARNI
© Sergio Cattivelli

In deze kruisbestuiving tussen vakmanschap en eco-productie zien we dat de verschillende delen 1 per 1 in elkaar zijn gezet, wat ervoor zorgt dat de rechtervoet verschilt van de linkervoet. Een unieke aanpak die zorgt voor een uniek resultaat. De samenwerking gaat prat op eigenzinnige details als de bijzondere veters, de geprinte zool en het opvallende design op de schoen.

Het bovenwerk is vervaardigd in duurzaam gesourcet en milieuvriendelijk gelooid kalfsleer, afkomstig van eco-boerderijen in Uruguay en vervolgens gelooid in Brazilië door een Gold-gecertificeerde looierij van de Leather Working Group, met aandacht voor milieuvriendelijke looiprocessen en een zo laag mogelijk waterverbruik. De zolen zijn een combinatie van 31% Amazone-eco-rubber, 22% rijstafval en 12% gerecycleerd rubber.

VEJA x MARNI
© Sergio Cattivelli

De Veja x Marni sneakercollectie is nu verkrijgbaar via www.veja-store.com, in de Veja stores en in geselecteerde verkooppunten.

VEJA x MARNI
©VEJA STUDIO
HIER VERKRIJGBAAR
VEJA x MARNI
©VEJA STUDIO
HIER VERKIJGBAAR
VEJA x MARNI
©VEJA STUDIO
HIER VERKIJGBAAR

Over Marni

Het Italiaans luxehuis Marni werd in 1994 opgericht met innovatie in het DNA. Het huis weet luxe te combineren met fun en humor dankzij vrolijke designs in kleurrijke uitvoeringen en uiteenlopende artistieke samenwerkingen met artiesten zoals de Britse popartkunstenaar Sir Peter Blake en muzikante Kim Gordon.

Over Veja

VEJA werd opgericht in 2004 door François-Ghislain Morillion and Sébastien Kopp, vanuit de ambitie om ecologische sneakers te lanceren die behalve milieuvriendelijk ook stijlvol zijn. Het schoenenmerk streeft naar een positieve keten van duurzame handel in Brazilië en Frankrijk. In een VEJA-schoen ontmoeten vernieuwende technologie, een minimalistische look en slimme, eerlijke materialen elkaar. Leder voor de VEJA-sneakers wordt gelooid in een milieuvriendelijk proces met extracten van de Acaciaplant. Katoen is 100% biologisch en afkomstig uit Tauà, Brazilië. Lokale katoenboeren werken er op agro-ecologische wijze, vrij van chemicaliën en pesticiden. Zij krijgen van VEJA een eerlijk loon. Dat geldt ook voor de rubbertappers in het Amazonewoud, die voor de 40% wild rubber zorgen in een VEJA-buitenzool. Door dit rubber te benutten groeit de economische waarde van het regenwoud en draagt VEJA zo bij aan de strijd tegen ontbossing. Ook de verpakking is gemaakt van gerecycleerd karton. Al deze eerlijke materialen worden samengebracht in fabrieken in Zuid-Brazilië, waar de sneakers hun finale vorm krijgen. Bovendien hecht VEJA groot belang aan goede werk- en levensomstandigheden in zijn fabrieken, waar de waardigheid van werknemers gerespecteerd wordt. Toen François-Ghislain Morillion en Sébastien Kopp tien jaar geleden hun eerste collectie ecologische sneakers introduceerden, werden ze nog bestempeld als naïef. Vandaag ligt VEJA in de mooiste multimerkenboutiques zoals Barneys (New York), Le Bon Marché (Parijs), Galeries Lafayette (Parijs), Printemps (Parijs), Merci (Parijs), Liberty (Londen), MatchesFashion (Londen), LN-CC (Londen), Alex Eagle (Londen), De Bijenkorf (Amsterdam), La Rinasciente (Milaan), Morisson (Antwerpen) en Privejoke (Brussel).

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere