Now Reading
Antwerps juwelenlabel vertaalt elke unieke mijlpaal naar haute joaillerie met een persoonlijk verhaal.

Antwerps juwelenlabel vertaalt elke unieke mijlpaal naar haute joaillerie met een persoonlijk verhaal.

Het verhaal van Elliot & Ostrich is er een dat moeilijk te vatten is in enkele alinea’s. Wie de ontwerpen van het Antwerpse haute joaillerie label echt wil doorgronden, moet op zijn minst de zorgvuldig geselecteerde en met de hand bewerkte diamanten en edelstenen onder de loep nemen. En knoopt idealiter een gesprek aan met ontwerpster Jennifer Elliot, een Antwerpse met Belgisch-Britse roots en een Afrikaanse ziel. Haar leven leest als een intrigerende avonturenroman, haar collectie ademt tastbare luxe met Afrikaanse punch. 

In een notendop. Elliot wordt geboren in Pretoria, Zuid-Afrika en groeit op in de kleurrijke, bruisende metropool Gaborone, Botswana. Het leven is er puur en eenvoudig, de omgeving hartelijk en opgewekt. Ze gaat er naar een gemengde school in een warme, gemoedelijke gemeenschap. In het weekend leeft ze quasi voortdurend buiten, en schippert ze van het sportveld langs het zwembad, en vervolgens de wijde natuur in, op safari. Haar vader werkt er als financieel directeur voor de Beers, hun sociaal leven is goed gevuld en gezapig. Haar moeder ontwikkelt zich verder als diamantexpert in de valorisatie van ruwe diamanten, na een carrière in Londen bij de Beers, waar ze Jennifers papa leerde kennen. 

Anders gezegd, de kleine Elliot groeit er gelukkig op temidden van de kleurrijke couleur locale en wordt er van kleins af ondergedompeld in de fascinerende wereld van artisanaal ontgonnen diamanten en doorgedreven vakmanschap.

Tot ze op haar zesde terugkeren naar België om Jennifer en haar zus degelijk onderwijs te bieden. De heimwee is frappant, en de cultuurschok van kruidige, Zuiderse chaos naar koude, noorderlijke orde is tot op vandaag voelbaar in Elliots ontwerpen. Die eeuwige tweestrijd tussen Afrika en Antwerpen heeft Elliot geïnspireerd tot het juwelenlabel dat Elliot & Ostrich vandaag is.  Dat ze zou terugkeren naar Afrika, zodra ze kon, wordt haar snel duidelijk. Terwijl ze feilloos een klassiek schoolparcours afwerkt, wordt Elliot van kleinsaf gebiologeerd door kleur, vorm en materie. Ze gaat Rechten studeren in Antwerpen, maar wordt tegelijk aangetrokken door Kaapstad voor een Erasmusuitwisseling. Nadien keert ze terug naar Antwerpen voor een master na master Vlerick. Ze beslist om haar diploma Rechten in de schuif te leggen en voor een job in marketing te kiezen.

ennifer woont en werkt op dat moment in Europa maar trouwt in Zuid-Afrika. Haar verlovingsring ontwerpt ze zelf, met de hulp, contacten en expertise van haar mama. Het wordt een idyllische trouw in Yzerfontein, aan het strand, met struisvogels op de achtergrond die sierlijk door de duinen huppelen.

Na enkele brand management functies voor internationaal populaire FMCG-merken, beseft ze evenwel dat ze op haar honger blijft zitten en ruilt ze haar veilige, vaste job in voor een exotische sabattical in Mombassa. Het wordt de aanzet voor haar eigen juwelenmerk. Haar verlovingsring begint een eigen leven te leiden op social media, tot op een dag een man haar vraagt om de verlovingsring van zijn toekomstige bruid te ontwerp. En zo geschiedde. Elliot neemt haar papa in de arm en ze doorlopen samen het volledige ontwerp- en productieproces. Tijdens dat hele proces, beseft Elliot voor het eerst wat ze echt wil doen: high-endjuwelen op maat ontwerpen en produceren. De persoonlijke benadering, het artisanale proces en de voldoening om iemand bijzonder gelukkig te maken met een juweel als symbool voor een belangrijke mijlpaal in zijn leven, zijn voor haar de ultieme combinatie voor een job die haar gelukkig stemt. Tijdens die periode in Mombasa ontwerpt ze haar allereerste juwelencollectie: Elliot & Ostrich ziet het daglicht.

Elliot & Ostrich verwijst naar die bijzondere manier van ondernemen en het verrijkende parcours dat Elliot op haar conto heeft. Het persoonlijke aspect, de authenticiteit, het positivisme, de kracht en de vrouwelijkheid, het zijn een voor een waarden die gesymboliseerd worden door de struisvogel, een bijzondere vogel die zich voortbeweegt alsof hij danst. Elliot & Ostrich is het resultaat van Elliots voorliefde voor luxueuze materialen, authentiek vakmanschap en vernieuwende vormen. De collecties tonen Jennifers ambitie om in eerste instantie een unieke en persoonlijke vormentaal te creëren. Want net zoals haar leven bovenal een aaneenschakeling van gevoelens, impressies en culturen is, is het label dat evenzeer. Elliot & Ostrich streeft naar een universele taal, een tijdloze esthetiek wars van taalbarrières, culturen en trends. De stijl wordt gekenmerkt door een boeiend samenspel van kwaliteit, details, vakmanschap en vernieuwende designs.

Elliot & Ostrich onderscheidt zich binnen de haute joaillerie dankzij hun persoonlijke, custom-made aanapk. Het label gaat prat op een exclusieve personalisatie van elk juweel en een persoonlijke begeleiding van a tot z. Elliot & Ostrich ziet haute joaillerie als een unieke en tijdloze manier om elke mijlpaal in je leven te symboliseren op een eigenzinnige, persoonlijke manier. Met het concept ‘your stack your story’ wordt het mogelijk om je levensverhaal aan de hand van je eigen stijlcodes te vertellen.

De nieuwste collectie Sunset Safari brengt een ode aan de Afrikaanse zonsondergangen. Het is een compilatie van herinneringen, intenties en referenties, vormgegeven in de gedaante van een kleurrijke, eclectische collectie ringen. De collectie gaat over loslaten, vieren, overdonderd worden en je laten meeslepen door de natuur, over vrij zijn en je ook vrij voelen. Sunset Safari richt zich tot zelfzekere vrouwen die zich graag uitdrukken aan de hand van hun eigen, unieke stijl, zonder compromissen te sluiten. Dat vertaalt zich naar een uitgesproken collectie, zowel in vorm als kleur. Gedurfde patronen en vormen zetten de toon voor een chunky juwelencollectie; de collectie kleurt alle tinten die een zonsondergang kleurt in Afrika.  Met deze collectie, en als label in zijn geheel, wil Elliot & Ostrich vrouwen oproepen om hun dromen na te jagen, om risico’s te durven nemen, net zoals Jennifer Elliot en haar medevennoot Sylvie Arts deden. Beiden schoven ze een comfortabele job opzij om hun droom waar te maken, en met hun juwelenlabel hopen ze iedereen daartoe te inspireren.

OVER ELLIOT & OSTRICH

Elliot & Ostrich ontwerpt sinds 2018 high-end juwelen die deel worden van je identiteit, die je elke dag met je meedraagt en met veel liefde doorgeeft aan de volgende generatie. Dat vertaalt zich naar ingetogen, tijdloze en verfijnde ontwerpen, van de allerhoogste kwaliteit. Jennifer Elliot begon het label in 2018 en vertaalt tot op vandaag nog steeds haar creatieve visie naar elk juweelontwerp. In 2020 vervoegde Sylvie Arts het huis als co-owner. Arts verdiende eerder haar sporen in management- en marketingfuncties, onder meer bij Delvaux. Vandaag runnen ze samen het juwelenlabel met gedeelde internationale ambities. Elliot & Ostrich huist in The Nest in Antwerpen, een uniek retailconcept dat de persoonlijke aanpak en de waarden van het merk naar een unieke winkelervaring vertaalt.  Sinds 2020 trekt het juwelenhuis ook de groene kaart zodat klanten kunnen kiezen tussen natuurlijke of lab grown diamanten. Zowel de natuurlijke diamanten als de lab grown diamanten gaan gepaard met opmerkelijke kleur- en kwaliteitsverschillen. Jennifer gaat steevast op zoek naar diamanten met de beste criteria binnen de 4 C’s. Enkel de zuiverste diamanten met de allergrootste schittering en de meest unieke kleuren en vormen worden weerhouden.  Ook het goud van de juwelen is van hoogwaardige kwaliteit in 18K. Jennifer creëerde bovendien een eigen 18K goudlegering onder de noemer ‘yosé’: een warme, zachte, zalmkleurige variatie op geel goud die ze in samenwerking met een Meester Goudsmid heeft ontwikkeld. Elliot & Ostrich biedt zowel personaliseerbare collectiestukken als een geheel op maat service aan, waarbij Jennifer conform de wensen van de klant een exclusief juweel ontwerpt en aflevert. Welke formule ook, Elliot & Ostrich staat synoniem voor tijdloze, kwalitatief hoogstaande, handgemaakte juwelen die prat gaan op diepgeworteld en authentiek vakmanschap, vervaardigd met de meest hoogwaardige diamanten en kleurstenen, in 18K goud. Jennifer Elliot slaagt er steevast in om elk persoonlijk verhaal te vertalen naar een betekenisvol juweel van de hoogste kwaliteit.Elliot & Ostrich huist in The Nest, een uniek retailconcept dat de persoonlijke aanpak en de waarden van het merk naar een unieke winkelervaring vertaalt. 

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere