Now Reading
Sea Bath

Sea Bath

Vikingbad

De zee als zwembad, met lijnen en curves gemaakt door hout. Dit bekroonde ontwerp nodigt uit tot een zomerse duik. Het Kastrup Sea Bath is een landmark en een publiek openluchtbad in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het maakt deel uit van het Amager Strandpark. De houten pier is te zien vanaf het strand, vanuit zee en uit de lucht. Het verleidelijke silhouet verandert gaandeweg naarmate de toeschouwer er omheen beweegt.

Duurzaam

Het is een architectonisch pareltje dat uitgroeide tot een populaire vrijetijdsbestemming. Een houten pier leidt de bezoeker naar een cirkelvormige constructie, die geleidelijk boven het zeeoppervlak uitkomt en eindigt in een duikplatform. Het zeebad is opgevat als een sculpturale dynamische vorm om op te wandelen en van te duiken. Met azobéhout werd gekozen voor een bijzonder harde houtsoort, die weer een wind doorstaat. Heel toepasselijk in Scandinavië.

Esthetiek

White Arkitekter, een interdisciplinair bureau voor architectuur en urban design, tekende voor het ontwerp. Het opzet van het buitenzwembad in de vorm van een amfitheater werd bekroond met meerdere designprijzen. De cirkelvorm creëert een geconcentreerd interieur en biedt beschutting tegen de wind. Met de 360° approach kan bovendien optimaal genoten worden van de zon. De open vorm naar de landzijde werkt uitnodigend voor bezoekers. Met de doorlopende bank die langs de pier loopt, wordt een extra rust- en recreatiegebied gecreëerd.

Uitzicht

Naast decoratief mooi, is de structuur van 750 vierkante meter ook functioneel, met badkamers, banken en loungeruimtes. Bovendien biedt het architecturale kunstwerk een geweldig uitzicht over de zee en de Oresund-brug die Kopenhagen met Malmö verbindt. ’s Nachts en tijdens de lange donkere winters licht het geheel op dankzij stijlvolle accentlichten, waardoor het silhouet haast science-fiction lijkt, ook al bestaat het uit natuurlijk materiaal. Kortom, een icoon en niet te missen highlight voor iedere bezoeker aan Kopenhagen.


Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere