Now Reading
Capri

Capri

BO-MAGAZINE-Capri1

Italië is honderdvoudig bezongen, maar wat maakt een vakantieoord tot een legende? Capri bijvoorbeeld, alleen de naam al roept beelden op van prachtige stranden, hemelblauw water, dure jachten, mooie boetiekjes,… Dit prachtige vulkanische eiland in de baai van Napels staat ook wel bekend als jetset eiland, waar de beau monde door de straatjes slenterde en nog steeds flaneert. Denk aan Jackie O., Grace Kelly, Audrey Hepburn,… Of aan Brigitte Bardot, die er paradeerde met haar Gigi Líamoroso.

Romeinse keizers vierden er ooit hun lusten bot. En vele eeuwen later zou de Europese bourgeoisie volgen. Van het hele continent zakten kunstenaars en schrijvers, holebi’s, revolutionairen, libertijnse artsen en rentenierende industriëlen naar het eiland af. Ze bouwden er hun villa’s op de rotsen en leidden er hun geheime leven in de zon, meer dan eens doorspekt met seks, intriges, opium en wilde feestjes. Het was een vrijhaven voor dolende zielen, nostalgici, hopeloos verliefden en andere avonturiers.

Capri is bovenal het eiland van de unieke en hoogwaardige genoegens, die je vindt langs de smalle straatjes rond het Piazza Umberto, het publieke plein, maar doe het best met een goed gevulde portefeuille. Amper tien vierkante kilometer metend, heeft dit onooglijke eilandje alles om romantici te bekoren. Al wordt het in het hoogseizoen wel overspoeld door zo’n tienduizend dagjestoeristen per dag, aangevoerd met snelle ferryboten. De natuur blijft er echter spectaculair, mede door de rijzigheid van het eiland. Met een hoogste punt van 589 meter levert dit natuurlijk mooie beeldjes op. Ook de faraglioni dragen hiertoe bij, de drie enorme rotspunten in zee. Het eiland is een geliefde locatie voor modeshoots… aan vrouwelijk schoon dus geen gebrek. Dit eiland staat voor een streling van de zintuigen. Capri is een feest, visueel én culinair

BO-MAGAZINE-Capri4
BO-MAGAZINE-Capri3
BO-MAGAZINE-Capri2

Stijlvol uit eten is een must en lekkere restaurants zijn er genoeg. Hier eet je een Salade Caprese op zijn geboortegrond en drink je een limoncello di Capri. Een passende outfit vind je in de vele boetiekjes. Het oord was ook zelf een inspiratiebron en gaf zijn naam aan de zogenaamde capribroek, de driekwartbroek die door Audrey Hepburn onsterfelijk werd gemaakt. Niet voor heren alstublieft. Een ander mode-item van Capri is de handgemaakte sandaal Canfora, een chic ontwerp versierd met edelsteentjes, dat de gelijknamige familie schatrijk maakte, want de winkel werd een verplichte stop voor elke shopper. Ook in de haven barst het van de modeboetiekjes en de mooie jachten natuurlijk. De feestelijke ambiance langs de kuststroken is onevenaarbaar. Neem nu La Fontelina, een beachclub waar je geniet van zijdezachte loungemuziek op hagelwitte matrassen. Het restaurant van de club werd gebouwd in de rotsen en onder de pergola worden kakelverse visgerechten geserveerd. Je kan ze er zomaar spotten als je er van een glaasje geniet, Tom Cruise, Naomi Campbell, Madonna, Tommy Hilfiger en Halle Berry.

Zoek je een restaurant met een uniek karakter, ga dan naar Da Paoline, waar je onder de citroenbomen zit. Het eiland is modieus, maar niet zo opgeklopt hip als Ibiza. Capri heeft ook een intieme kant, met duizend schakeringen blauw en een ongeziene bloemenpracht. Hoe klein en overbevolkt het ook is, dit stukje rots in de Middellandse Zee is van een overweldigende en tegelijk besloten schoonheid. Waar je ook gaat of staat, nergens kun je je onttrekken aan de prachtige vergezichten, aan het contrast tussen de kolkende kliffen en de woekerende bloemenweelde. En er is natuurlijk de therapeutische kracht van een altijd aanwezige zon. Ontspannen doe je hier altijd stijlvol.

_Tekst: Koen Van der Schaeghe

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere