Now Reading
Cillian Murphy

Cillian Murphy

Man van 15 miljoen

Hij heeft iets geheimzinnigs. Met die lichtblauwe, bijna glazige ogen van hem. Niet voor niets wordt hij wel eens getypecast als griezel of getroebleerde ziel. Nochtans is Cillian Murphy de vriendelijkheid in hoogsteigen persoon. Een acteur die ondanks zijn succes opvallend gewoon is gebleven. Hij is gelukkig getrouwd, heeft twee zonen en houdt zich opvallend uit de spotlights. Zijn leven staat niet te koop op Instagram of Twitter. Fans, daar neemt hij tijd voor. En fans, die zijn er meer en meer sinds hij de lead kreeg in één van de meest succesvolle series van de afgelopen jaren.

Peaky Blinders

In oktober startte het vijfde seizoen van Peaky Blinders, waarin Murphy sinds 2013 gestalte geeft aan hoofdpersonage Thomas ‘Tommy’ Shelby. De BBC-serie is losjes gebaseerd op een bende die begin twintigste eeuw scheermesjes in haar petten naaide en de straten van Birmingham onveilig maakte. Peaky Blinders staat garant voor geweld, maar ook voor een geweldige verhaallijn. Cillian Murphy speelt de leider van de bende en is vanuit die rol uitgegroeid tot een wereldster. Mensen laten Thomas Shelby en consorten op hun rug tatoeëren, vragen een Peaky Blinders-snit bij de kapper. De gekste dingen gebeuren. Om maar te duiden hoe populair Cillian Murphy geworden is. Zijn nettowaarde zou de laatste jaren gestegen zijn naar vijftien miljoen euro, om maar iets te zeggen.

De nieuwe James Bond?

Murphy zal voor altijd Thomas Shelby zijn, maar je zou bijna vergeten dat de acteur er een al even succesvolle filmcarrière heeft opzitten. Nadat hij in een paar onafhankelijke films gespeeld had, kreeg hij de hoofdrol in ‘28 Days Later‘ van Danny Boyle in 2002. Die filmhit betekende zijn doorbrak en leverde rollen op in films als ‘Breakfast on Pluto’, waarin hij een transgender speelt en waarvoor hij een Golden Globe-nominatie verzilverde. In datzelfde jaar speelde hij ook nog in ‘Batman Begins’. Zijn rol Jonathan ‘Scarecrow’ Crane gaf hem wereldwijd meer naamsbekendheid en nadien zou hij in alle drie de Batman films van Christopher Nolan meespelen. Net zoals in Inception en Dunkirk overigens, twee andere meesterwerken van de sterregisseur. Momenteel doen er trouwens geruchten de ronde dat Cillian Murphy in de running zou zijn als nieuwe James Bond. Thomas Shelby als James Bond, dat zou pas een tattoo opleveren…

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere